Сигнализирай!

Висшата лига погна милионерите от "Манчестър Сити"

Gospodari.com
Gospodari.com
06.02.2023 г.
19
0

"Манчестър Сити" е обвинен от Висшата лига в множество предполагаеми нарушения на финансовите правила. Лигата твърди, че липсва точна информация относно приходите на клуба, включително тези от спонсорите.

източник: twitter

Обвиненията са свързани с нарушения относно пълни подробности за възнаграждението на мениджърите на клуба от сезон 2009/10 до 2012/13 включително. В периода декември 2009 г. - май 2013 г. "гражданите“ бяха водени от настоящия селекционер на Италия - Роберто Манчини.

източник: twitter

Вторият набор от обвинения е за възнагражденията на играчите за сезони 2010/11 до 2015/16 включително.

източник: twitter

Третият раздел се занимава с предполагаеми нарушения на правилата на Висшата лига, изискващи от клубовете да спазват разпоредбите на УЕФА за финансов феърплей, между 2013 и 2018 г.

Четвъртият набор от предполагаеми нарушения се отнася до правилата за доходност и устойчивост на Висшата лига през сезоните от 2015/16  до 2017/18 включително.

Висшата лига, която започна разследването си през март 2019 година, е отнесла предполагаемите нарушения на независима комисия.

През 2020 година Спортният арбитражен съд отмени наказание на "Манчестър Сити", наложено от УЕФА, за нарушаване на правилата за финансов феърплей в периода 2012-2016. Отменената санкция бе изваждане от евротурнирите за срок от две години.

“Манчестър Сити” е изхвърлен от Шампионската лига за два сезона (снимки)

Ако обвиненията бъдат приети и доказани, то "Сити" го грози наказание за отнемане на точки.

Английският клуб веднага излезе с позиция на официалния си сайт.

Ето какво написаха “гражданите“:

"Футболен клуб Манчестър Сити е изненадан от разпространението на тези твърдения за предполагаемо нарушаване на правилата на Висшата лига, особено като се има предвид ангажираността на клуба и огромното количество материали, които предоставихме на Премиър лийг по тази тема. Клубът приветства разглеждането на този въпрос от независима комисия, която безпристрастно да проучи изчерпателния набор от неопровержими доказателства, които съществуват в подкрепа на неговата позиция.

Очакваме с нетърпение на този въпрос да бъде сложен край веднъж завинаги“.

https://twitter.com/ManCity/status/1622569537412517888

Видео: youtube

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.