Сигнализирай!

Морска буря разруши част от крайбрежната алея в Обзор (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2023 г.
29
0

Буря разруши част от крайбрежната алея в Обзор, под която минава и колектор за отходни води, показва репортаж на bTV. Това не се случва за първи път. В предишни години е имало и изтичане на тръбите, отвеждащи отпадните води към пречиствателната станция.

"От 13 години имаме проблем с алеята. Почти през година се налага да търсим помощ от концесионери и хотелиери, за да я възстановяваме. Единият проблем е, че съоръжението не е изградено както трябва. Вторият е, че то е ситуирано върху пясъка и плажа, а не върху общинския терен.", разяснява кмета на Обзор Христо Янев.

Преди на това място е имало борова гора, но община Несебър е изсякла дърветата и е разпродала имотите, което е наложило алеята да бъде изградена върху пясъка.

Бойко Рашков: 600 метра от АМ “Хемус” край Търговище са се срутили (видео)

Така се получава ситуация "Параграф 22". За алеята трябва да се грижи общината, въпреки че попада в концесията на плажа.
Концесионерът Сервей Иванов, пък, твърди, че "не е моя отговорност, но ми се случва през година да я възстановявам, за да пуснем сезона. Не е част от концесията. Като концесия е пясък."

Позицията на община Несебър е, че при проверка, е установена незаконноизградена буна, която пренасочва вълните към срутилия се участък. Предстои сезиране на отговорните държавни институции.

Според концесионера незаконна буна няма, направено е укрепление за заведението. В началото плажната ивица е била 40 метра, а през последните години се свива до 15-16 метра.

Христо Янев твърди, че има разработен проект и реконструкция ще започне съвсем скоро.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.