Сигнализирай!

Вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.02.2023 г.
39
0

Вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта. Това става ясно от публикация в рубриката „Предозиране“ на в. Дневник.

Действието се развива в Горловка, на украински Хорловка. Градът е областен център в т.нар. Донецка народна република, която бе анексирана от Русия незаконно.

Видеото е публикувано от Мирослава Регинская в руската социална мрежа "В контакте". От кадрите се вижда как руски вдовици и майки на загинали във войната позират с подарените им кожени палта. Те „благодарят на столичния актив", както се чува от гласа зад камерата.

Снимка: стопкадър/видео

Заплашват руски затворници с нови дела, ако откажат да се бият в Украйна

"Благодарим от цялото си сърце за неочаквания подарък! Тук се събрахме семейства на загинали военнослужещи, благодарим ви сърдечно", казва една от жените. А гласът зад камерата добавя: "В такива моменти усещаме, че сме едно семейство".

В коментарите под видеото Сергей Белов пише: "Необичайна акция! Човешка, не само патриотична".

Жена на име Олга Рафаилова споделя, че важното не е в скъпия подарък, а че той ще напомня, че близките им не са загинали напразно.

В следващ пост Виктори Немцева пише: "Така да се радваш на кожен парцал, кошмар".

Припомняме, че в началото на годината стана ясно, че наследниците на убитите в Украйна руски военни ще поделят помежду си 5 млн. рубли. Това са около 127 хил. лв. Указът за допълнителни социални гаранции на военнослужещите и семействата им бе подписан от президента Владимир Путин.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.