Сигнализирай!

Бившият енергиен министър за обвиненията: Това са глупости (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
31
0

Бившият министър на енергетиката Александър Николов се изказа относно обвиненията от прокуратурата. В ефир на NOVA той изрази:

„Това, което се казва - не мога да ги дефинирам в правна форма, но в човешка форма са глупости”

Прокуратурата повдигна мярка за неотклонение на Николов, на един от заместниците му, както и на бившия шеф на "Булгаргаз" Людмил Йоцов. Обвинението е в нанесени вреди на държавния газов доставчик в размер на над 88 млн. лв.

Обвиниха бивш министър на енергетиката и шеф на „Булгаргаз“ заради сделки с „Газпром“ (видео)

Според Николов, обвиненията са повдигнати без да са налични всички материали по делото, докато в страната започват предизборни кампании.

Бившият енергиен министър за обвиненията: Това са глупости
източник: istockphoto

"По време на война и в състоянието, в което беше оставена българската енергетика, в България потребителите плащаха най-евтиния природен газ. Въпреки че консумацията в България зависеше над 90% от „Газпромекспорт” и това беше целенасочено направено от предходни правителства.", разяснява бившият министър.

В тази връзка той призова да се разгледат търговете и търговските процедури.

„Ако „МЕД Енерджи” са правили нещо, което е нередно, защо и към момента доставят на „Булгаргаз”? Благодарение на неадекватното поведение през последните няколко месеца, всъщност се случва така, че търговци като „МЕД” и не само, печелят пазарен дял в България. Те го печелят за сметка на „Булгаргаз”, добави още Николов.

Според него, мотивите са свързани с източване на ресурси, включително и финансиране на политически проекти "в момент, когато няма парламент, който да задава въпроси".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.