Сигнализирай!

Милионите за стадионите в Пловдив продължават да текат (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
34
0

Нови 32.7 млн. лева за изграждането на стадионите “Христо Ботев” и “Локомотив” отпусна община Пловдив. Това стана с С 45 гласа „за” и само 1 „против” при гласуване от Общинският съвет.

източник: plovdiv24.bg

Така двата отбора ще получат по 16.3 милиона лева в следващите три бюджетни години. За 2023 година – по 5 358 699 лв.; 2024 година – по 5 500 586 лв.; 2025 година – по 5 500 586 лв.

Феновете на “Ботев” Пловдив в готовност за протест

За целта ще бъдат създадени и две постоянно действащи комисии, които да следят за строително-ремонтните дейности, изпълнението на строежа, в които ще участват по един съветник от политически представените групи в Общинския съвет и един независим съветник, строителен и авторски надзор, КАБ КИБ, външни експерти и представители на сдруженията на двата клуба.

В Пловдив става напечено и “смърфовете” излязоха на протест (видео)

Самото гласуване  премина под засилени мерки за сигурност, защото фенове на “Ботев“ и “Локомотив“ излязоха за поредни протести пред общината.

До този момент общата сума за двата стадиона възлиза на над 90 милиона лева, колкото би струвало изграждането на нов Национален стадион. Любопитен е въпросът, как съответните строителни фирми, не успяват да се справят с тези средства, за да изградят двата стадиона.

"Решението е трудно, но ще го изпълняваме", увери кметът Здравко Димитров.

Гротеска: Как изглежда стадионът в Пловдив за 37 милиона? (видео)

Феновете на "Ботев" вече на няколко пъти изрязиха своето недоволство от начина на харчене на пари и качеството на строеж на стадиона им.

Видео: trafficnews.bg

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.