Сигнализирай!

Протест пред МВР след убийството на психолога Иван Владимиров (видео и снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.02.2023 г.
22
0

Протест пред МВР след убийството на психолога Иван Владимиров - Нав.

Убийството в София провокира организирането на протестно бдение пред сградата на МВР в София под надслов "Да запалим свещ за Нав".

Снимка: БулФото

"Елате в 18 часа пред МВР на 6-ти септември и Гурко със свещ в ръка... Защото това е геноцид, защото това е изтребление", пише в анонса на събитието във Facebook.

Ето какво пише Христина Зарева, която е сред организаторите на протеста:

„Искам да попитам колко сигнала са нужни на МВР и Прокуратурата, за да се предотвратяват убийствата на съгражданите ни? Има ли данни за броя на психично болните хора, които притежават огнестрелно оръжие? Колко медийни изяви са нужни за самосезирането на институциите?“.

Мутри-полицаи раздават правосъдие в България и това няма да спре (Коментарът на “Господарите”)

Снимка: БулФото

45-годишният Владимиров беше застрелян от свой съсед - бивш полицай, за когото самият той е разказвал в национален ефир. Психологът описваше серийните инциденти с човека, който е заплашвал и други съседи от блока, но никой не е подавал жалби от страх за саморазправа, пише Булевард България.

Главният секретар на МВР Петър Тодоров съобщи пред bTV, че в МВР имало 12 сигнала за междусъседските скандали от 2020 г. насам, като повечето от тях били пуснати от убиеца срещу майката на Владимиров.

Снимка: БулФото

52-годишният стрелец на име Румен Тончев е работил в полицията преди 23 години. Продължавал е да притежава законно оръжие, твърдят от прокуратурата.

https://www.facebook.com/novinite.nova/videos/626943839441281?locale=bg_BG

Прокуратурата поиска постоянен арест за убиеца.

Събралите се пред МВР държат свещ в ръката си. Част от хората познават Иван Владимиров, друга част никога не са го срещали. Всички обаче са обединени от гнева от случилото се и казват, че институциите не са взели мерки навреме, за да се предотврати убийството.

Видео: bTV

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.