Сигнализирай!

Безплатно кафе срещу дарение за пострадалите от земтресението (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
16
0

Необичайна благотворителна акция стартира в кафене в столицата на Северна Македония Скопие, съобщава NOVA. Дарилите средства за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия посетитили, получават безплатно кафе.

Инициативата е на собственика, а идеята идва от неговата дъщерия, чието детство било съпътствано с разкази за земетресението от 1963 година.

„Дъщеря ми беше отгледана с истории за земетресението през 63-та. Затова даде идеята. Аз съм дете на това земетресение, майка ми е била бременна с мен, когато е станало. Така че знаех че искам да направя нещо, за да помогна в Турция. Просто не бяха сигурен какво“, сподели собственикът на кафенето - Сашо Шотаревски. 

Ето как да помогнем на пострадалите от земетресението в Сирия (видео)

Шотаревски проверява телефоните на клиентите и поднася безплатната напитка. Няма значение дали дарението е голямо или малко. Един от посетителите беше дарил само 100 денара, което е около 3 лева. 

„Приятно е да дариш и да пийнеш едно кафенце. Не става дума за кафето, разбира се. Важно е дарението. Като човешки жест“, каза един от дарителите Мартин Наумчевски. 

Собственикът на кафенето разказва, че дъщеря му като малка слушала как тогава хора от чужбина изпращали помощи за пострадалите от земетресението от 1963 година.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.