Сигнализирай!

Компанията, която може да изгуби 700 млн. евро заради маратонки

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
16
0

Компанията, която може да изгуби 700 млн. евро заради маратонки. Това е "Адидас" и в основата на тази история стои един рапър.

Марката заяви, че може да отчете оперативна загуба от €700 милиона през 2023 година. "Адидас" се справя с последствията от спора с рапъра и бивш партньор Кание Уест.

Вижте коя масово използвана съставка в лекарства за настинки може да е опасна

Компанията, която може да изгуби 700 млн. евро заради маратонки

Германската спортна компания обяви, че ако трябва да отпише всички съществуващи запаси от маратонките Yeezy, може да отчете такава загуба тази година.

Приходи и разходи

По-рано от компанията обявиха, че печалбата и приходите им са били засегнати от щетите от прекратяването на доходоносната линия. Новият главен изпълнителен директор Бьорн Гулден се стреми да внесе нова ера на креативност и оптимизъм в марка, обхваната от кризи на няколко фронта.

Той провежда нова стратегия към "подновяване на печелившия растеж" до следващата година. Което може да струва до €200 милиона.

"Цифрите говорят сами за себе си", написа Гулдън в изявление на уебсайта на компанията. "В момента не се представяме както трябва", подчертава той.

Главният

Новият мениджър започна работа в Adidas през януари тази година. След като почти десетилетие е работил в конкурента Puma. Именно той доведе компанията до положителен обрат, който започна, след като промени очакванията за ръст на печалбата и продажбите.

Неговият основен фокус в Adidas ще бъде съживяването на слабата гама от маратонки и облекла на марката и спечелването на повече клиенти в САЩ, Европа и Китай.

Той също така ще трябва да разбере дали Adidas може да продава или пренасочва дизайните на Yeezy на клиенти без да използва името на марката.

Продажбите ще спаднат с висок едноцифрен темп през 2023 година. Това прогнозира германската компания. Групата за спортно облекло прекрати доходоносното си дизайнерско партньорство с Ye, известен преди като Кание Уест, в края на октомври миналата година, след като той направи поредица от антисемитски и расистки коментари.

Adidas обаче стана силно зависима от линията Yeezy, която нарече "една от най-успешните в историята на индустрията".

Източник: Money

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.