Сигнализирай!

Официално: ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение

Gospodari.com
Gospodari.com
13.02.2023 г.
23
0

Официално: ПП и ДБ подписаха коалиционно споразумение.

Лидерите на партиите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“ подписаха официално споразумението за съвместното явяване на парламентарните избори на 2 април. Това съобщиха от пресцентъра на ПП.

Подписи под споразумението сложиха Кирил Петков и Асен Василев за „Продължаваме промяната“, Христо Иванов за „Да, България“, Атанас Атанасов за „Демократи за силна България“, Владислав Панев и Добромира Костова за „Зелено движение“.

https://www.facebook.com/prodalzhavamepromyanata/posts/pfbid026mHMHAHVqxQbEBHZ5ZzQZ3VfiAA7p76cDG5e5YpryxNCQAcs9MtrcRjfUQVo3C6Pl?locale=bg_BG

Коалиционните партньори се съгласяват да обединят сили в постигането на една обща цел. Развитие на България като справедлива държава с конкурентна иновативна икономика, висок стандарт на живот и намаляващо неравенство.

„Тази България изисква образовано, здраво, съзидателно и солидарно общество на свободни и равноправни граждани, които са горди с миналото си, щастливи в настоящето и спокойни за бъдещето.

Съзнавайки важността на момента, създаваме настоящата широка платформа за обединение, за да осъществим заедно политиките и каузите на нашите организации. Заедно можем да върнем справедливостта и да оставим в миналото корупционните модели и свързания с тях застой. Обединението ни около демократични ценности и принципи и общите ни действия ще отключат огромния потенциал на България.

Поемаме ясен ангажимент заедно да продължим демократичната промяна и да работим за изграждане на истинско модерно управление. Наша обща отговорност е да осигурим ясна посока за развитие и да направим следващите конкретни стъпки за реформиране на институциите, за да върнем доверието на гражданите и да модернизираме страната“, се казва в декларация, която оформя принципите и целите на коалицията.

ПП и ДБ се явяват заедно на изборите (видео)

Снимка: ПП

Във вторник коалиция „Продължаваме промяната – “Демократична България“ ще внесе в ЦИК документите за регистрация за изборите.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.