Сигнализирай!

Съсобственици в жилищен вход в челен сблъсък с професионален домоуправител (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
15.02.2023 г.
23
0

Съсобственици в жилищен вход в челен сблъсък с професионален домоуправител. Живеещите във входа твърдят, че въпросният домоуправител ги оставил без асансьор заради неизплатени суми към фирмата за поддръжка.

„Оставиха ни 4 дни без асансьор, след като фирмата, която го поддържа, ни предупреди, че ще бъде спрян, защото не е плащано 4 месеца. Фирмата професионален домоуправител не си е изпълнила ангажимента да плати на асансьорните техници таксата за поддръжка. След като телевизията ви се намеси, задълженията са изчистени“, обясни пред NOVA представител на общността.

Въпросната фирма за професионални домодуправители твърди, че всички задължения са изплатени, а асансьорът пуснат. Росен Белов потвърждава, че това е така, но уточнява, че дотам се стигнало след като казуса е опрял до медиите.

Прокуратурата: Не е престъпление да продаваш имот, който не е твоя собственост (РЕПОРТАЖ)

Сега съсобствениците настояват да им бъдат върнати 8000 лева, натрупани от входни такси за ремонт. Фирмата обещава да плати, но за целта иска да бъде посочена банкова сметка за превод. Белов обаче очаква заедно със сумата фирмата да предостави и всички документи за направени плащания в периода на договора с фирмата. Това засега не е направено.

133 лева дължими от Министерски съвет

Оказва се обаче, че въпросният вход има и друг проблем - неизплатени суми за жилищна собственост на Министерски съвет.

iStock

„Тук има апартаменти, собственост на министерството. Те трябва да получат документ за сменената врата или за ремонта на покрива и на базата на това да направят плащане. Въпросният домоуправител обаче не е изпратил документите“, каза Росен Белов.

Плащаме на домоуправител, независимо дали е фирма или съсед

В крайна сметка и след дълги борби, етажната собственост успяла да се „разведе“ с фирмата за домоуправители. А оттам пък настояват, че са коректни по договора си със собствениците. Които очакват парите и документите за извършената дейност.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.