Сигнализирай!

Няма да убият българския лев на 1 януари 2024 г. (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.02.2023 г.
24
0

Добра новина за всички лъжепатриоти и възрожденци под наем - няма да убият българския лев на 1 януари 2024 г.

Това съобщи днес министърът на финансите Росица Велкова. Причината е, че България все още не е изпълнила ангажиментите си към валутния механизъм II (ERM II)и не отговаря на критериите на инфлацията.

Как ще протече въвеждането на еврото у нас?

По думите на Велкова за овладяване на инфлацията биха помогнали съвместните проверки на цените на храните. А също и действията, които трябва да предприеме Комисията за защита на конкуренцията. 

Отлагането на датата за влизане на България в еврозоната вероятно ще повлияе на кредитния рейтинг на страната, каза още ресорният министър.

Тя уточни още, че няма задължение датата за приемане на еврото да е 1 януари. Тоест то може да бъде прието от всяко първо число на месеца през 2025 или 2026 г. например. 

Е, скъпи сънародници, можем да си отдъхнем за още поне година, а ако имаме късмет - и повече! А дотогава ние от "Господарите" ще опитваме да запазим чувството си за хумор на фона на фалшивите новини, пропагандата, подписки и референдуми от компаньоните на Кремъл, които се опитват да ви убедят, че влизането в еврозоната е нещо лошо. И че... някой ще посегне на българския лев - другото безумно твърдение от последници седмици в общественото пространство.

Видео: NOVA

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.