Сигнализирай!

Пастор в Мозамбик пробва да пости като Исус 40 дни и почина (снимка)

Gospodari.com
Gospodari.com
17.02.2023 г.
21
0

Пастор в Мозамбик пробва да пости като Исус 40 дни и почина. След 25 дни мъжът толкова отслабнал, че нямал сила да се изправи.

Откриха жаба, която живее във “вселена от фантазии”. Кръстиха я на известен писател (видео)

Пастор в Мозамбик пробва да пости като Исус 40 дни и почина (снимка)

Франсиско Бараха, на 39 години, основател на евангелската църква "Санта Триндаде", умира в болница в град Бейра. Там е изпратен в критично състояние. Пасторът е бил откаран в болница по настояване на близки и съмишленици, предава Би Би Си, информацията цитира Дарик.

Докторите

Г-н Бараха е бил диагностициран с остра анемия и недостатъчност на храносмилателните му органи. Той е бил рехидратиран със серуми и е направен опит за въвеждане на течни храни. Но вече е било твърде късно и той е починал в сряда.

Пасторът е бил и учител по френски в град Месика в централната провинция Маника, граничеща със Зимбабве.

Членове на църквата "Санта Триндаде" казват, че е обичайно за пастора и неговите последователи да постят, но не толкова дълго.

Близките

Брат му Маркес Мануел Бараха обясни, че пасторът е постил. Но оспори медицинската диагноза за смъртта му. "Истината е, че брат ми страдаше от ниско кръвно налягане", казва той.

Това не е първият доклад за такъв смъртоносен опит да се имитира Христовият 40-дневен пост, както е описано в Евангелието на Матей. През 2015 г. мъж от Зимбабве почина след 30 дни, съобщават местни медии. През 2006 г. британски следовател установи, че жена е починала по средата на подобно гладуване в Лондон.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.