Сигнализирай!

Нидерландка счупи най-стария рекорд в леката атлетика (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.02.2023 г.
47
0

Нидерландка счупи най-стария рекорд в леката атлетика. Това се случи по време на националния шампионат на Нидерландия в зала в дисциплината 400 метра гладко бягане. Предното постижение бе от далечната 1982-ра година и бе държан от представителката на все още съществуващата тогава Чехословакия Ярмила Кратохвилова.

Снимка: Twitter

Постижението на Фемке Бол е много впечатляващо. Тя свали границата на рекорда с над три десети, което е цяла вечност в тази дисциплина. Още по-стряскащото е, че това дори не е коронната дисциплина на Бол. "Надявах се да бягам около 49,5. Но да го направя за 49,26? Нямам думи за това постижение!", сподели Бол след счупването на рекорда.

https://twitter.com/EuroAthletics/status/1627350543176806408?s=20

Това бе второ слизане на Фемке Бол под 50 секунди в зала. Предишното такова дойде миналата седмица на турнира в Метц. Тогава 22-годишната спринтьорка записа 49,96. Рекордът, който Бол счупи днес, е поставен 18 години преди тя да бъде родена. Времето е по-добро дори от постижението ѝ на открито от 49,44. С него тя стана европейска шампионка в Мюнхен миналата година.

Спортна телевизия за 8.6 милиарда долара фалира в САЩ

Фемке Бол е считана за един от най-големите таланти в световната лека атлетика. Тя е сребърна медалистка на 400 метра с препятствия от последното Световно първенство. Освен това тя държи и европейския рекорд в дисциплината с 52,03, което и трето най-добро постижение в историята. Подобно на Каспер Вархолм, който владее дисциплините 400 метра гладко бягане и хърдели, изглежда, че Европа ще има още един хегемон в тези дисциплини.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.