Сигнализирай!

„Медицински надзор” разследва софийска болница заради смъртта на жена (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
26
0

Изпълнителна агенция „Медицински надзор” започна проверка в софийска болница УМБАЛ "Царица Йоанна - ИСУЛ", след смъртта на възрастна жена, показва NOVA.

На 15-ти януари починалата Дафинка Езекиева е откарана с линейка в болницата, тъй като пада и си удря главата. По думите на нейната внучка, при приема ѝ не е направен скенер, въпреки че е с травма на главата.

След смъртта на жената, разследването на агенцията установява редица пропуски в лечебния процес, за които ще бъдат образувани административно-наказателни производства по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Жена почина, докато чака линейка във Видин (видео)

"В документите пише, че има допуснати грешки от страна на докторите, както и че не е направен скенер и няма проследяване на заболяването. Баба е била подготвяна за операция през цялото време и затова при нея е ходил невролог, но не и заради получения кръвоизлив вследствие на падането. Пише, че няма снета анамнеза и никакво проследяване на заболяването. Тепърва ще предстои разследване.”, казва внучката Мария Танова.

От болницата все още отказват да коментират случая, тъй като при тях е пристигнал единствено констативен протокол. В момента очакват акт за административно нарушение.

Танова обяснява, че в отделението се държат ужасно със своите пациенти и очаква сериозни наказания.
В Отделението по ортопедия се държат отвратително с болните, карат им се, че се изхождат, не им сменят памперсите. Една лежащоболна лично ми се оплака, че не е яла от два дни. Държанието е отвратително. На мен една санитарка ми каза, че никой не е длъжен да обгрижва баба ми". 

Юристи по медицинско право обясняват по случая, че най-вероятно ще става въпрос за парични санкции.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.