Сигнализирай!

Жена пострада след като строеж бутна стена на жилищен блок в София (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
01.03.2023 г.
19
0

Жена пострада след като строеж бутна стена на жилищен блок в София, съобщава bTV. Инцидентът e станал вчера около 16 часа в столичния квартал „Лозенец“, когато в съседния строителен обект изграждат калканна стена.

Под натиска на бетона, стената на офиса се срива. В помещението е имало жена, която, за щастие, не е пострадала сериозно.

„Видях, че жената лежеше и имаше контузии по краката. Тя разказа, че изведнъж всичко се е сринало и че е благодарна, че е жива“, обясни съседът Димитър Димитров.

7 месеца след нашите репортажи жители на столичен квартал протестират срещу строеж на Петьо Блъсков (видео)

Той заяви, че строежът трябва да се спре, като в неговия апартамент също има минимални щети, но те са само пукнатини.

„В случая не мога да дам конкретна констатация. Според мен зиданата конструкция на съседната сграда не е укрепена. Но това ще може да се потвърди от независим експерт, който ние сме извикали, за да направи обследване и да даде становища относно състоянието на съседната сграда и как би трябвало да продължим с изпълнението на строежа“, обясни проектовият ръководител на фирмата строител Александър Кехайов.

ДНСК е сигнализирана и започва проверка.

„Ще се изземе проектната документация, ще се провери за съответствие на изпълнението с одобрените проекти“, заяви заместник-кметът на район „Лозенец“ Михал Сотиров.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.