Сигнализирай!

Fox News плаща милиони заради разпространени лъжи по време на изборите през 2020

Gospodari.com
Gospodari.com
19.04.2023 г.
22
0

Fox News плаща милиони заради разпространени лъжи по време на изборите през 2020 година, съобщава в.Сега. Телевизионният гигант ще плати 787,5 милиона долара на фирмата за технологии за гласуване Dominion.

Това се случи в последния момент преди началото на един от най-очакваните съдебни процеси за клевета в най-новата история на САЩ. Така няма да се стигне до дело.

По този начин от Fox на практика признаха, че са разпространили лъжи за машините за гласуване на президентските избори през 2020 г. Първоначално от Dominion искаха компенсация в размер на 1,6 млрд. долара.

Постигнатата сделка също така ще спести показания пред съда на президента на Fox Рупърт Мърдок, водещия Тъкър Карлсън и други високопоставени лица. От телевизионната компания обявиха в изявление, че извънсъдебната сделка отразява нейния "ангажимент към най-високите журналистически стандарти".

Главният изпълнителен директор на Dominion Джон Пулос от своя страна заяви, че споразумението включва "признаване от страна на Fox, че е изрекла лъжи, които са причинили огромни щети на моята компания".

"Майната им!": Робърт Де Ниро коментира Тръмп и Fox News (видео)

Преди съдебния процес адвокатите на Fox многократно възразиха срещу обезщетението от 1,6 млрд. долара, което Dominion искаше. Те определиха тази сума като силно завишена.

В иска на Dominion се твърдеше, че Fox News е опетнила репутацията на компанията за електронно гласуване. Тя е излъчила лъжи за откраднат вот през 2020 г. от бившия президент Доналд Тръмп.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.