Сигнализирай!

След побоя над фелдшер в Бургаско, от КНСБ настояват за закон за спешната помощ (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.04.2023 г.
19
0

След инцидента с пребит шофьор на линейка в Бургаско, председателят на регионалната структура на КНСБ в Центъра за спешна медицинска помощ Климент Милчев призова за Закон за спешната помощ, показва NOVA.

"Без този закон за спешната помощ ние по никакъв начин не сме защитени. Да се знае точно какви отговорности имаме. Какво и как трябва да бъде направено.", пояснява Милчев. Той дава пример със случай на обаждане в бърза помощ, в който възрастна жена извиква екип, за да ѝ помогне да си разчете лекарствата.

След побой в Бургаско вкараха в болница шофьор на линейка

Климент Милчев

Изказването е по повод на нападнатия Ереджеп Кадир от роднини на пострадало в катастрофа дете.

Шестима мъже бяха задържани за 24 часа, заради нанесен побой, след което са пуснати на свобода. Близките на раненото дете заявиха, че до агресията се стигнало заради обиди от страна на шофьора.

Ереджеп ми разказа, че са се отзовали веднага след постъпил сигнал за катастрофа. Не е имало закъснение. При пристигането на екипа медицинският фелдшер се е насочил към детето. Той е обяснил, че то не е сериозно ранено и е с повърхностна рана, която трябва да се прочисти в Спешния център. Шофьорът отишъл до катастрофиралия автомобил, за да види как е шофьора му, тъй като бил пожълтял. В този момент дошла майката на 8-годишното дете и започнала да обижда и блъска Ереджеп. След това са пристигнали още 3-4 коли. От тях слезли няколко нетрезви мъже, които започнали да го бият”, разказа Милчев. По думите му подобни случаи на агресия стават все по-чести.

"По какъв начин ще бъдем защитени от държавата? Арестуваните са пуснати още на следващия ден. Не можем да ходим въоръжени с бухалки и сопи при пациентите. Това не е решение.”, говори още той.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.