Сигнализирай!

Нов обрат - върнаха взетите точки на "Ювентус"

Gospodari.com
Gospodari.com
21.04.2023 г.
18
0

Нов обрат - върнаха взетите точки на "Ювентус". Наказанието от 15 точки, което бе наложено на италианския гранд от местната футболна централа към момента е отменено. Така въпросните точки се прибавиха обратно в актива на "Старата госпожа" и тимът се връща яростно в борбата за топ 3 в Калчото.

Снимка: Twitter/Juventus

До обрата се стигна, след като се оказа, че отнемането на голяма част от точките е довело до сътресения в сезона на Ювентус. "Бианконерите" получиха огромен тласък на фона на новите юридически събития, свързани с отнемането на 15 точки. Докато трае обжалването, 15-те точки на Юве ще бъдат възстановени. Въпреки това клубът е изправен пред нов съдебен процес, който може отново да ги върне назад в класирането.

Италианско дерби и реванш на титани на 1/2 финал в ШЛ (видео)

След показания, представени пред властите, беше решено точките да бъдат временно възстановени. Това беше потвърдено в съобщение за медиите от Италианската футболна федерация. В него се посочва, че жалбите, подадени от Ювентус, са били приети, което напълно променя пейзажа на сезона за отбора на Масимилиано Алегри. В класирането това означава завръщане в топ 3, като тимът ще измести "Рома".

Докато очаква с нетърпение положителни новини за изхода от обжалването, на "Юве" му предстои огромна седмица на терена. След гостуването на "Спортинг" Лисабон в Лига Европа те ще посетят Неапол. Там те ще гостуват на бъдещия шампион в Серия А Наполи.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.