Сигнализирай!

Отстраниха дисциплинарно главния архитект на Варна

Gospodari.com
Gospodari.com
21.04.2023 г.
45
0

Главният архитект на Варна Виктор Бузев беше отстранен от длъжност, показва NEWS.bg.

Това се случва два дни, след като кметът Иван Портних поиска неговата оставка. Въпреки това Бузев не я внесе, вследствие на което срещу него се образува дисциплинарно производство.

Причината за оставката на главния архитект е опити за незаконосъобразни действия. Пример за това е подписването на разрешенията за поставяне на стотици незаконни бараки в курорта "Златни пясъци". Въпреки че решението е в разрез с вътрешните правила, становищата на юристите и публично обявената в медиите позиция на кмета Иван Портних.

бившият главен архитект Виктор Бузев

Кметът на Варна уволнява главния архитект на общината (видео)

От общината посочват, че без да има право главният архитект е подписал и разрешителното за поставяне на незаконните преместваеми обекти към ресторант Хоризонт в сърцето на Морската градина.

Като допълнителни мотиви бяха изтъкнати липсата на цялостна визия за развитието на града и пасивност по отношение на ключови теми като опазване на паметници на културата. Презастрояване в отделни зони, липса на организация при функционирането на Експертния съвет по устройство на територията /ЕСУТ/. Двойни стандарти в работата на ЕСУТ. Пасивност по отношение на ключови проекти като Дупката и превръщането на къщата на Антон Новак в музей.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.