Сигнализирай!

Инстантните спагети може да съдържат канцерогенни съставки

Gospodari.com
Gospodari.com
27.04.2023 г.
19
0

Инстантните спагети може да съдържат канцерогенни съставки.

Малайзийски производител на инстантни спагети изпрати проби от своите продукти за тестване след твърдения, че партида от неговите продукти съдържат вещества, причиняващи рак, пише channelnewsasia.com.

Според доклад на The Star, говорител на Ah Lai White Curry Noodles е споделил, че фирмата е изпратила проби за тестване в лаборатория за проверка за канцерогени. Това се случва въз основа на твърдения, направени от Министерството на здравеопазването на Тайван.

„Изпратихме нашите проби в лаборатория и очакваме резултатите“, каза говорителят. „Преди това никога не сме имали проблем, нито някой е предявявал подобни претенции срещу нас, откакто стартирахме през 2014 г.“

Индиец се разведе с жена си, готвила му инстантни спагети по три пъти всеки ден

Говорителят посочи, че не смятат, че пастата, която е била тествана от властите в Тайпе, е произведена от компанията.

„Те (Министерството на здравеопазването) не са ни показали своите резултати или пробите, които са използвали. Но не смятаме, че са използвали нашите инстантни спагети. Това е така, защото когато ги попитахме какви проби са използвани, срокът на годност не съвпада с тези, които изпратихме в Тайван миналата година (през 2022 г.)".

Според Тайванската централна информационна агенция, два вида инстантни спагети, произведени от марки от Малайзия и Индонезия, съдържат вид канцерогенно вещество.

В изявление Министерството на здравеопазването на Тайпе съобщи в понеделник, че партида Ah Lai White Curry Noodles от Малайзия и партида Indomie: Special Chicken Flavour от Индонезия съдържат етилен оксид. Това е химическо съединение, свързано с лимфома и левкемия.

Констатациите бяха част от инспекцията на града през 2023 г. на инстантни нудли, налични в Тайпе.

Търговецът на дребно, от който са взети пробите, е бил помолен да изтегли двата продукта от рафтовете си.

Освен че води до лимфом и левкемия, етиленовият оксид може също сериозно да раздразни кожата и очите. И дори може да предизвика вродени и наследствени дефекти.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.