Сигнализирай!

Избраха най-добрия в НБА (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.05.2023 г.
9
0

Центърът на "Филаделфия" Джоел Ембийд бе обявен за най-полезен играч след края на редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

източник: twitter

Роденият в Камерун баскетболист изпревари другите финалисти сърбина Никола Йокич от "Денвър" и гръка Янис Адетокумбо от "Милуоки" печели наградата за първи път в кариерата си.

Резултатите от гласуването показаха, че Ембийд е спечелил 73 от възможни 100 гласа за първото място, което показва колко категорична е неговата победа. Йокич удържа на второ място пред Адетокумбо.

източник: twitter

Той има средни показатели в НБА от 33,1 точки при 54,8% стрелба, 10,2 борби и 1,7 чадъри на мач този сезон. Ембийд изстреля 76ers до трето място в Източната конференция.

Ясни са всички участници в плейофите на НБА (видео)

29-годишният играч беше доминиращ по време на домакинската част, като най-резултатният му мач беше с 52 точки и 13 борби срещу "Бостън Селтикс" на 4 април. Той също имаше 10 мача от 2 до 20 март, където записа средно 36,2 точки, 9,5 борби и 2,4 блокирани топки.

Просто казано, той беше най-добрият играч в лигата през последните месеци, катапултирайки 76ers в претендент за титлата в НБА. Ембийд е първият играч на "Фили", обявен за MVP след Алън Айвърсън през 2001 г. Той е третият център на "Филаделфия", който печели наградата след Уилт Чембърлейн и Моузес Малоун.

Видео: twitter

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.