Сигнализирай!

Русия обвини Украйна в опит за убийство на Путин, Киев отрече (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.05.2023 г.
8
0

Русия обвини Украйна в опит за убийство на Путин, Киев отрече. Според информацията два дрона са били използвани при предполагаемата атака срещу резиденцията на Путин в Кремъл, но са били деактивирани от руската защита, пише в. Дневник.

Кремъл смята атаката за "планирана терористична акция" и си запазва правото да отговори, съобщи държавната агенция РИА.

https://twitter.com/business/status/1653731311834521602

"Срещу Кремъл бяха насочени два безпилотни летателни апарата. В резултат на своевременните действия на военните и специалните служби с използването на радиолокационни системи, апаратите бяха изведени от строя", се казва в изявлението.

Атаката е осъществена в нощта срещу сряда.

Путин не е пострадал и няма материални щети по сградите.

https://www.youtube.com/watch?v=fcvGHIRDHlo

"Кремъл оцени тези действия като планиран терористичен акт и опит за убийство на президента в навечерието на Деня на победата, парада на 9 май", отбелязва РИА.

Говорителят Дмитрий Песков коментира, че снощи президентът не е бил в Кремъл, а в сряда работи от резиденцията си в Ново-Огарьово западно от Москва.

Според съобщението Путин не е променил графика си и работи както обикновено.

"Руската страна си запазва правото да предприеме ответни мерки, където и когато намери за добре", се добавя в него.

Дроновете са паднали на територията на кремълския комплекс без да наранят някого или да нанесат щети, твърдят от президентството. Но на няколко видео записа, разпространявани в социалните мрежи, се вижда как дрон избухва над купола на Кремълския дворец и след това отломките продължават да горят върху него.

"За последен път врагът е бомбардирал Москва през 1942 г. (...) Някаква си Украйна провежда демонстративно, пред камерите, атака срещу Кремъл, сърцето на "ядрена супердържава". Отрезвяващ удар", коментира в канала си в Telegram Игор Стрелков (Гиркин), бивш "военен министър" на т.нар. ДНР, един от първите санкционирани от Запада и популярен лидер на ултранационалистите. Той задава въпрос и "какво ще стане с нашия режим, ако наш противник стане по-сериозна държава", след което призовава за "унищожаване на самата украинска държавност".

Междувременно ръководителят на частната армия "Вагнер" Евгений Пригожин заяви, че според него контранастъплението на Украйна вече е започнало. Неговите сили наблюдават повишена активност по фронта.

BILD: Атака с дрон камикадзе срещу руския президент Владимир Путин

https://www.youtube.com/watch?v=GENi_gHmCEA

Украйна отрече да е замесена в атака с дронове срещу Кремъл

Говорителят на украинския президент Сергей Никифоров заяви, че Украйна не е замесена в предполагаемата атака с дронове срещу Кремъл. Пред BBC той каза още, че целта на Киев е да освободи окупираните територии, а не Москва.

"Нямаме информация за така наречените нощни атаки срещу Кремъл. Както президентът Володимир Зеленски многократно е заявявал, Украйна насочва всички налични сили и средства за освобождаване на собствените си територии, а не за нападение на други", добави той.

Според президентския съветник Михайло Подоляк твърдението, че Киев стои зад атаката и арестът на предполагаеми украински саботьори от Русия, може да означава, че Москва се готви за широкомащабна "терористична" атака срещу Украйна през следващите дни.

https://twitter.com/Podolyak_M/status/1653747936667262976

Той посочи още, че Киев няма нищо общо с каквато и да е атака с дрон срещу Кремъл. По думите му подобни действия не постигат нищо за Киев на бойното поле. Само ще провокират Русия да предприеме по-радикални действия.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.