Сигнализирай!

Гешеви неволи, мандат за правителство и Гергов в топ новините тази седмица (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
19.05.2023 г.
25
0

Гешеви неволи, мандат за правителство и Гергов събра в топ новините тази седмица репортерът ни Виктория Симеонова.

Главният прокурор Иван Гешев скъса демонстративно оставката си по време на брифинг в понеделник. Обяви, че е бил заплашван. Заместникът му Борислав Сарафов също съобщи, че се чувства застрашен и поиска охрана от държавата. Подаде и сигнал в прокуратурата срещу шефа си. Гешев от своя страна излезе в отпуск точно в деня, в който ВСС обсъжда оставката му, а Народното събрание - механизма за неговото разследване.

Мария Габриел взе първия мандат за съставяне на правителство. Продължаваме промяната-Демократична България и БСП обявиха, че няма да го подкрепят. Въпреки това от ГЕРБ увериха, че ще предложат правителство. Официално подкрепа им обещаха ДПС и "Има такъв народ".

Снимка: Булфото

Строежът на магистрала “Струма” продължава през Кресненското дефиле след като от МРРБ сключиха договори с изпълнителите на проекта. Природозащитници и местни хора протестират срещу това решение.

Георги Гергов окончателно придоби Пловдивския панаир благодарение на бездействието на общинските съветници във Варна и Пловдив.

Димитър Бербатов се скара на абитуриент, че виси през стъклото на автомобил. Видеото от случилото се обиколи социалните мрежи.

Това и още много от държавата, света и уеба, ще откриете само на gospodari.com.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.