Сигнализирай!

Украйна има нужда от четири чудеса, за да изтласка руските сили, смята експерт

Gospodari.com
Gospodari.com
19.05.2023 г.
19
0

Украйна има нужда от четири чудеса, за да изтласка руските сили, смята експерт. Думите са на полковника от Белгийските въоръжени сили Роже Хузен. Той е бивш участник във военното командване на своята страна, предават БТА и Mediapool.

Според него, на първо място е въпросът за преминаването от отбрана в нападение, след като досега украинските сили са действали под прикритието на сгради и окопи.

Създават регистър на щетите от войната в Украйна

Украинците ще трябва да преодолеят Днепър и други места, прорязани от водни площи, над които мостовете отдавна са унищожени. За целта ще бъде необходима много техника и ще трябва тя да бъде разгръщана под постоенен вражески обстрел, отбелязва експертът.

А на второ място идва въпросът за числовото и военното надмощие.

Хузен отбелязва, че досега не е имало случай, в който контранастъплението да бъде успешно, когато се извършва от сили без числено превъзходство, нито с повече и по-добра артилерия или военновъздушни сили.

Той смята, че дори западните войски, изцяло подготвени и обезпечени, трудно биха преодолели изградените от Русия защити. А украинците трябва да действат без достатъчно защита от ВВС, при недостиг на снаряди, със смесица от нова и стара бронирана техника.

Стигаме и до третата точка. А тя е отговорът на Русия.

Дали ще наблюдава действията безучастно, или ще успее да преразпредели силите си и да отвърне със свое поредно настъпление? Военният препоръчва на Киев да продължи да нанася удари в тила на противника с поразяване на веригите за фронтови доставки.

А на последно място експертът посочва необходимостта от запазване на поддръжката за Киев. Роже Хузен изтъква, че очакваното украинско настъпление повдига бойния дух на войските и кара руските сили да се разпръснат. А това намалява способностите им да нанасят удари. Същевременно отлагането на украинското настъпление може да обезвери войските.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.