Сигнализирай!

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов

Gospodari.com
Gospodari.com
19.05.2023 г.
21
0

Подадоха сигнали в прокуратурата срещу Бойко Борисов и Халил Летифов. Гражданското движение БОЕЦ е внесло два сигнала за корупция срещу политици, съобщи БНТ. Те са срещу Халил Летифов от ДПС и срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. Това заяви председателят на движението Георги Георгиев.

Снимка: БулФото

Сигналът срещу Летифов е за участието му в схема за купуване на гласове в община Гурково.

В сигнала срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов става дума за даване на подкуп за възстановяване на ДДС в размер на няколко милиона лева.

От БОЕЦ уточниха, че сигналът обхваща период, в който Борисов е бил премиер, а в схемата е замесен и бивш негов министър.

Прокурор, отказал да разследва Пеевски, проверява Гешев, твърди БОЕЦ (видео)

Снимка: БулФото

От гражданското движение допълват още, че са приложени подписани свидетелски показания с описание на корупционната схема. Борисов е взел подкуп в особено големи размери, за да бъде възстановен ДДС в размер на милиони.

„Свидетелят потвърждава, че ДДС-то е било законно възбранено заради фалшиви фактури, а сделката е при изпълнение на европроект. Става дума и за европейски пари. След предаването на подкупа, милионите ДДС са изплатени на фирмата. Подробно се описват участниците, разговорите с Бойко Борисов и с негов министър, ресторантите и срещите. Както и схемата на предаване на плика с парите в тоалетната... Не е смешно. Това обяснява и едни стари записи, в които Бойко Борисов беше записан именно в тоалетната в дома си в Банкя и защо се е случвало това“, пише БОЕЦ в публикация във Facebook.

https://www.facebook.com/gdboec/posts/pfbid09rLEZH1d2Qyaj5y2MTLjBbthx48UM4UiLkKcVHdFry7TFbNVYL5ve6M7joL1dcsBl?locale=bg_BG

"В момента е момент на предоговаряне и наместване на пластовете. Мафията има много силни инстинкти за самосъхранение. След първоначалния трус в момента на ниво Борисов - Пеевски вървят преговори за възстановяване на статуквото. Гешев няма да разкрива нищо, а ще говори общи приказки. Гешев има цялата власт дори ако има минимални данни за извършени престъпления незабавно да действа. Защо не действа", попита Георги Георгиев.

https://www.facebook.com/gdboec/videos/1217515735566446/

Георги Георгиев допълва, че предварително уговорената среща с главния прокурор не се е състояла поради излизането на Иван Гешев в отпуск.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.