Сигнализирай!

Гешев назначил пълна ревизия на Сарафов

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
22
0

Гешев назначил пълна ревизия на Сарафов, разкри "Дневник". Главният прокурор Иван Гешев е назначил пълна ревизия на своя заместник и началник на Националната следствена служба Борислав Сарафов. Информацията е потвърдена от Сарафов.

"Днес дойде заповед, че Гешев ми е назначил ревизия. Надявам се на обективност, но очевидно е тенденциозно и е доказателство за неговото злонамерено отношение към мен", коментира Сарафов.

Борислав Сарафов е в конфликт с главния прокурор Иван Гешев и поиска неговото отстраняване миналата седмица с мотив, че той е неуравновесен. Сарафов поиска и охрана, защото се страхува за живота си.

Снимка: БулФото

Сарафов за Гешев: Превърна прокуратурата в хан за ромските барони, с които яде баклава (видео)

Заповедта е с дата 19-ти май, петък. Обхваща пълна ревизия на административната, организационната дейност, работата с доказателства на националното следствие за периода от началото на 2022 година до момента на извършването ѝ. Сарафов беше преизбран за втори мандат за началник на следствието през октомври 2022 година. Преди това той заемаше тази позиция от 2017 година.

Ревизията ще бъде водена от трима прокурори. Срокът за приключването ѝ е до 26-ти май, а крайният срок за представянето на доклада от нея е 5-ти юни.

Снимка: БулФото

Началникът на националното следствие внесе сигнал срещу Гешев и в прокуратурата. Гешев от своя страна също предложи на съдебния съвет да образува дисциплинарка срещу своя заместник.

Висшият съдебен съвет ще изслуша Гешев и Сарафов на извънредно заседание в четвъртък. Кадровият орган на съдебната власт трябва да реши и дали има данни да започне процедура за отстраняването на Иван Гешев, предложена от шестима членове на прокурорската колегия.

По-рано в понеделник Гешев даде близо двучасово изявление, в което отново обяви, че ще довърши мандата си и се закани "да се бие".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.