Сигнализирай!

Гуардиола и "Сити" играят в собствена лига (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
22.05.2023 г.
32
0

Поражението на "Арсенал"" от Нотингам Форест" донесе на Пеп Гуардиола още една титла във Висшата лига като мениджър на "Манчестър Сити". “Гражданите“ затвърдиха първата си позиция с победа над Челси с 1:0. След това вдигнаха трофея и получиха златните си медали.

източник: БТА (AP Photo/Jon Super)

"Гражданите" бяха гиганти във Висшата лига дори преди пристигането на испанеца през 2016 г., но Гуардиола трансформира отбора по такъв начин, че те просто са в собствена лига.

източник: БТА (AP Photo/Jon Super)

Въпреки изоставането от "Арсенал" с цели осем точки в един етап от сезона, "Сити" е неудържим напоследък и не е губил мач от февруари.

“Манчестър Сити” свали “Краля” от трона (видео)

Гуардиола спечели Висшата лига за пети път през последните шест години и се изравни със сър Алекс Фъргюсън за три последователни титли.

Но това далеч не е единственият рекорд, който изпанецът е постигнал по време на престоя си в "Сити" досега.

Всъщност списъкът с постиженията на Гуардиола е толкова луд, че трябва да се види, за да повярвате.

източник: БТА (AP Photo/Jon Super)

Той има най-много спечелени точки за един сезон (100 през 2017/18), най-много голове в една кампания (106 през 2017/18) и най-добра голова разлика в сезон от 38 мача (+79 през 2017 /18).

Гуардиола също държи рекорда за най-много последователни победи във Висшата лига с 21 през сезон 2020/21 и най-много победи като гост 12 през 2021 г.

Испанецът е мениджърът, който най-бързо е постигал както 100, така и 200 победи във Висшата лига и най-бързо стигнал кота 500 точки.

Видео: diemasport2

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.