Сигнализирай!

Чеченеца бил невинен и не искал в ареста

Gospodari.com
Gospodari.com
25.05.2023 г.
45
0

Чеченеца бил невинен и не искал в ареста.

"Аз съм невинен, няма какво повече да добавя. Ще ви помоля за по-лека мярка. Каквато вие прецените, само не задържане". Това е казал в Пловдивския районен съд Петко Караилиев-Чеченеца, пише Novini.bg.

Той беше задържан заради видео, в което заедно с Тодор Чалъков-Куката и Даниел Йорданов, Емили Тротинетката, разхожда момче със специални потребности като куче с колан на врата из мол. Съдия Атанаска Анастасова реши в четвъртък дали да пусне на свобода 38-годишния инфлуенсър.

Чеченеца е в ареста от 5 април. Миналия четвъртък Окръжният съд пусна окончателно Емили под гаранция в размер на 1500 лв. Тя беше платена от близките ѝ още преди магистратите да потвърдят промяната на мярката.

Емили Тротинетката излиза на свобода

Прокурорът Веско Ириков заяви, че изцяло поддържа аргументите и заключенията на двата състава, които взеха най-тежката мярка за неотклонение спрямо Чеченеца.

Събрани са доста доказателства, но нито едно от тях не посочва, че Караилиев е склонил момчето да участва в този клип. В разпита си пред съдия пострадалият е казал, че не е бил склоняван”, каза адвокатката на Чеченеца Марияна Чечкова.

Според нея няма опасност той да се укрие или да извърши ново престъпление, понеже е реабилитиран. Срещу него няма висящи наказателни производства, липсват доказателства за лоши характеристични данни и има постоянен адрес.

И го пуснаха. Петко Караилиев - Чеченеца излиза от ареста срещу парична гаранция от 1500 лв., съобщи Марица. Магистратите решиха да променят най-тежката мярка "задържане под стража" след едночасово заседание.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.