Сигнализирай!

Ман "Юнайтед" в Шампионската лига след разгром над "Челси" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.05.2023 г.
25
0

Ман "Юнайтед" в Шампионската лига след разгром над "Челси". "Червените дяволи" взеха необходимото срещу лондончани в предпоследния си мач от Висшата лига за сезон. Така те си осигуриха място в Шампионската лига през следващия сезон. Възпитаниците на Ерик тен Хаг влязоха в мача, знаейки, че се нуждаят само от една точка от последните си два мача за сезона.

Снимка: БТА

Тази ключова точка означаваше, че "Ливърпул" не може да ги настигне и да им отнеме четвъртото място. Резултатът бе открит на "Олд Трафорд" в четвъртък вечерта с удар с глава на Каземиро след изпълнение на свободен удар в наказателното поле. Това даде тон за период на доминация на "Юнайтед". Въпреки това "Челси" продължи да създава шансове на почивката и имаше възможности да отбележи поне веднъж чрез Кай Хаверц, Михайло Мудрик или Конър Галахър.

Гуардиола и “Сити” играят в собствена лига (видео)

Те бяха наказани в края на първото полувреме. Тогава Каземиро с чудесен прехвърлящ пас даде на Джейдън Санчо пространство в наказателното поле. Той пък изведе Антони Марсиал, който покачи на 2:0. През първото полувреме имаше и лоши новини за "Юнайтед". Бразилското крило Антони напусна игра с контузия в крака.

Второто полувреме не бе синоним на зрелищен футбол. 20 минути преди края му обаче добри действия на Бруно Фернандеш доведоха до това, че Уесли Фофана неумело го спъна в наказателното поле. Португалският полузащитник обаче продължи и вкара, правейки резултата 3:0. Скоро ситуацията за Челси се влоши още повече, след като Фофана подари топката в наказателното поле на Фернандеш, който намери Маркъс Рашфорд, за да направи резултата 4:0. Почетното попадение за "Челси" отбеляза Жоао Феликс в края. Победата изкачва "Юнайтед" на третото място с 2 точки над четвъртия "Нюкасъл". Катастрофалният сезон за "Челси" пък ще приключи в средата на таблицата.

Видео: DIEMAXTRA

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.