Сигнализирай!

Северна Корея съобщи, че шпионски сателит се е разбил в морето

Gospodari.com
Gospodari.com
31.05.2023 г.
17
0

Северна Корея съобщи, че шпионски сателит се е разбил в морето.

Според Пхенян се е случил инцидент, когато страната е планирала да изпрати първия си космически сателит. Това е причинило разбиването му в морето, предава ВВС.

2-годишно дете получи доживотна присъда в Северна Корея

Севернокорейските служби обявиха по-рано, че планират да изстрелят сателит до 11 юни за наблюдение на военните действия на САЩ. Сега се посочва, че ще опитат второ изстрелване възможно най-скоро.

Изстрелването предизвика фалшива тревога в южнокорейската столица Сеул, докато в Япония беше издадено предупреждение за жителите на Окинава.

Наблюдавани са хаос и объркване в Сеул, когато хората са се събудили от звука на сирена за въздушна атака и спешно съобщение, което им казва да се подготвят за евакуация. След 20 минути обаче им е казано, че то е изпратено погрешка.

Залозите са високи на Корейския полуостров, където има напрежение между двете страни от 70 години. Тази фалшива тревога може сериозно да навреди на доверието на хората в системата за предупреждение.

По-рано севернокорейският лидер Ким Чен Ун определи разработването на военни сателити като ключов компонент от отбраната на страната му.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.