Сигнализирай!

Любопитно мече изненада плажуващи във Флорида (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
13.06.2023 г.
46
0

Любопитно мече изненада плажуващи във Флорида. Посетители на плажа край Мексиканския залив в щата Флорида са уловили черно мече да излиза от водите на океана. „Необичайната“ гледка е заснета в Дестин на 11 юни, пише Unilad.

От кадри в социалните мрежи се вижда как малкото мече плува в плитчините на океана пред погледа на десетки плажуващи, след което излиза на пясъка и се отдалечава.

Първоначално хората помислили, че във водите на океана плува куче, но са останали изненадани. Извън камерата се чува глас, който казва: „Това не е куче!“. Друг се включва: „Предполагам, че и той е на почивка!“.

https://www.youtube.com/watch?v=mgcA0kxdkjw

Въпреки че рядко се улавят от камера, Комисията за опазване на рибата и дивата природа на Флорида (FWC) казва в изявление, че младите мечки обичат да изследват „непознати зони“ по това време на годината в опит да намерят храна или нов дом, независимо от майка си.

„Обикновено тези мечки се отдалечават сами. Ако видите мечка, дайте ѝ достатъчно място, не се опитвайте да я доближите и никога не я хранете“, апелират от Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида.

Допълва се, че популацията на черни мечки във Флорида се увеличава. В района в момента живеят повече от 4000 черни мечки, обясняват природозащитниците.

Снимка: стопкадър/Facebook/Jennifer Majors Smith

След зимен сън: мечка реши да се разходи по път в Габровско (видео)

„Ако една мечка не може да намери храна, тя ще продължи напред“, посочват от Комисията за опазване на рибата и дивата природа във Флорида. Призовават жителите да си осигурят хапки, които могат да привлекат мечките и да ги накарат да се задържат.

Турист разказва пред местна медия, че мечка е последното нещо, което са очаквали да видят на плажа.

Дженифър Мейджърс Смит също споделя кадри на присъстващи.

„Всички бяхме шокирани и изумени от това, което видяхме. Всички се радвахме да го видим в безопасност извън водата“, казва Дженифър.

https://www.facebook.com/1419758186/videos/pcb.10224199374438288/197053422898194

Местните жители са свикнали да виждат мечки в този район, коментира капитан Крис Кърби, който управлява чартърна лодка.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.