Сигнализирай!

Много шум и малко смисъл по време на дискусиите за депутатските имунитети (на живо)

Gospodari.com
Gospodari.com
14.06.2023 г.
23
0

На днешното заседание в Народното събрание депутатите отново вдигнаха много шум без особен смисъл по повод на предложението за създаване на временна комисия за имунитетите на Бойко Борисов, Даниел Александров и Кирил Петков.

Народните представители обсъждат проекта на решение за създаване на временна комисия, който е във връзка с исканията на Главния прокурор на Република България за даване на разрешения за възбуждане на наказателни преследвания.

Дискусиите заприличаха на цирк, в който се разиграват познатите номера, придружени с гръмки твърдения и лични нападки. Вече три часа коментарите от трибуната се въртят около "изпирането на Борисов", изтеклите записи от Националния съвет на ПП-ДБ и темите за честта, морала и съвестта на политиците.

Голяма част от изказалите се депутати призоваха Петков да даде имунитета си без да има нужда от съставянето на комисия. Те също упрекнаха Борисов за това, че отсъства от парламентарната зала, като го нарочиха за страхливец.

Изказванията

Създават временна комисия за имунитетите на Борисов, Александров и Петков

Радостин Василев оприличи вносителите на проекта на "лига на перачите".

"Вие изпълнявате точно това, за което говорихте на прословутия Национален съвет. Вие започвате процедура, по която ще перете Бойко Борисов. Него го е страх да си даде имунитета. Вие изпълнявате функцията на патерица.", изказа Василев.

Последва и Тошко Йорданов от ИТН с гръмки и цветни слова:

"Тази комисия е унизителна за българския парламент. Явно Кирил Петков и другият имунитетаджия Бойко Борисов се чувстват виновни, защото ако не бяха щяха да отидат в съда и да докажат невиността си.
С това искане и Бойко Борисов и Кирил Петков доказват, че са абсолютни страхливци. Не са мъже в душевен смисъл. Според мен би било добре и двамата да бъдат основната атракция на гей парада в края на седмицата
.", коментира Йорданов.

Петков и Нинова

Кирил Петков се опита да опонира и поясни, че ще се откаже от имунитета си преди края на комисията. Тя трябва да работи до 18-и юли. Петков гарантира, че от ПП-ДБ няма да предложат председател на комисията, като ще помолят същото и ГЕРБ-СДС. Той на няколко пъти спомена, че няма да допусне прокуратурата да се използва като "политическа бухалка".

Корнелия Нинова също направи емоционално изказване от трибуната:

"Това, което се случва днес не е обсъждане на конюнктурен въпрос. Това е големият въпрос за паралелната държава и задкулисието. В последния месец тя се прегрупира, за да оцелее и да продължи да управлява.
Два клана в мафията се сбиха кой да овладее държавата и да продължи да съществува. Мафията се самовзриви отвътре през съдебната система. И роди коалицията на имунитетите и на страха.
Абсолютно шокове е, че тези, които арестуваха незаконно Борисов, днес му пазят имунитета. А Борисов, който свали правителството на продължаваме промяната се прегърна с тях, за да спаси себе си. Това няма никакво обяснение
".

Към момента коментарите продължават, като предъвкват вече казаното. Очевидно родните депутати нямат много какво да предложат като факти и логика, а разчитат на събуждането на емоции и неясно негодувание сред нас - "зрителите".

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.