Сигнализирай!

Русия глоби Viber и Telegram за "незаконно" съдържание, свързано с войната в Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
20.06.2023 г.
22
0

Московски съд глоби компаниите собственици на Viber и Telegram. Причината е, че не са премахнали съдържание, свързано с войната в Украйна, което руските власти определят като незаконно, предава Reuters.

По данни на агенция Интерфакс компанията Telegram, чието седалище е в Дубай, трябва да плати 4 милиона рубли (47 525 долара). A японската компания, стояща зад Viber - 1 млн. рубли.

Приложението Telegram, създадено през 2013 г. от родените в Русия братя Павел и Николай Дурови, е изключително популярно в Русия. То се използва всекидневно от Кремъл и Министерството на отбраната. Също така и от журналисти, опозиционери, правозащитни организации и милиони граждани.

източник: istockphoto

Русия обвинява Украйна за взривения язовир, но не допуска ООН да разследва случая (видео)

По данни на ТАСС глобата срещу Telegram е наложена за отказ да бъдат премахнати 32 канала, публикуващи невярна информация за така наречената специална военна операция на Русия в Украйна.

Руските власти въведоха по-строги наказания за „дискредитиране“ на действията на въоръжените си сили и за публикуване на фалшива информация за тях. В следствие бяха наложени глоби на редица доставчици на съдържание. Измежду тях са Wikipedia, Google, Twitter и Meta, компанията отговаряща за Facebook, Instagram и Whatsapp.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.