Сигнализирай!

Цял месец големи отпадъци се трупат в столичен квартал (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
26.06.2023 г.
19
0

Цял месец големи отпадъци се трупат в столичен квартал. Видеото е заснето на улица "183-та" в квартал в.з. Американски колеж.

Какво ще правим със софийските отпадъци?

No Waste е проект на Столична община, който е създаден с цел София да бъде чиста и приветлива. А хората, които не знаят как и къде да изхвърлят правилно ненужните си големи вещи, да бъдат подпомогнати. В сайта на организацията пише, че мебели и едрогабаритни вещи от дома се събират по график за всеки район на София. От теб се изисква само да провериш кой е денят, в който No Waste минават през квартала ти и да оставиш боклука един ден преди това до контейнерите.

От зрителски сигнал обаче става ясно, че денят за събиране на боклук в този район така и не е дошъл...в продължение на месец. Отпадъците се намират в квартал в.з. Американски колеж, който според картата на No Waste е в Зона 6, а нейният ден за почистване е сряда.

снимка: сайт на No Waste

Ние, от "Господарите", се надяваме това да е грешка в работното време на организацията и тази сряда районът да осъмне чист. Защото е важно да спазваме задълженията си като активни граждани на столицата на България. Дължим ѝ го.

снимка: Марио Бишков

Видео: Марио Бишков

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.