Сигнализирай!

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
27.06.2023 г.
67
0

Запознайте се с рибаря, който има приятел крокодил от 26 години. Човекът е от Индонезия, на 59 г. е и се казва Амбо.

Този мъж доказва, че добрият рибар не се нуждае от въдица (видео)

Амбо живее на о. Калимантан. За последните 20 години мъжът се е превърнал е нещо като знаменитост. Той има много необичаен приятел - огромен соленоводен крокодил на име Ризка. Четириметровото влечуго и Амбо се запознават преди 26 години и оттогава общуват непрекъснато.

59-годишният Амбо, рибар от остров Калимантан, се превърна в нещо като знаменитост в Индонезия. Той има много необичаен приятел - огромен соленоводен крокодил на име Ризка. Четириметровото влечуго и Амбо се запознават преди 26 години и оттогава общуват непрекъснато.

Приятелство

Индонезиецът за първи път вижда Ризка, когато тя е дълга само около метър. Той не й обръща много внимание, докато тя плава покрай лодката му. Но постепенно започва да забелязва, че тя го следва, изпраща го вкъщи и решава да я нахрани.

"Извиках я и тя доплува по-близо, за да я нахраня. Оттогава прави това. Това беше началото на едно красиво приятелство, което продължи вече 26 години – и кой знае колко още предстоят", казва Амбо.

"Ако не я видя два-три дни, отивам да я търся. Отнасям се с нея като със собствено дете", споделя той.

Още

През годините двамата приятели станали много близки. Ризка често плува до лодката на Амбо и не тръгва, докато той не я потупа по гърба. Тя също често плува до брега близо до къщата му, когато е гладна. Тогава Амбо пак я храни с радост.

"Обикновено давам на Ризка три пилета. Щом се нахрани, тя отплува. Когато излизам от селото, моля съседите да нахранят Ризка, докато ме няма", разкрива Амбо.

https://youtu.be/ucpOC1sEZMQ

Индонезиецът отсъствал около две години, след като отишъл да работи в столицата в друго населено място. Така помолил местните рибари да се погрижат за Ризка. Оттогава тя става част от местната общност и хората я възприемат като талисман. Амбо твърди, че обича Ризка като свое дете. Но признава, че да бъде толкова близо до четириметров крокодил все още го плаши. Той обаче е готов да заложи живота си на карта за тяхното приятелство.

"Разбира се, има страх. Но моите предци са вярвали, че е възможно да общуваме с крокодили и други животни, сякаш сме им роднини", казва още той.

Източник: YT

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.