Сигнализирай!

Тагарев в НС: Работил съм като съветник на Министерството на отбраната на Украйна

Gospodari.com
Gospodari.com
29.06.2023 г.
15
0

"Да, аз съм работил като съветник на министерството на отбраната на Украйна между 2005-2011 г., посещавайки регулярно Киев". Това каза министърът на отбраната проф. Тодор Тагарев по време на изслушване в Народното събрание.

"Работих в различни международни формати и съм предавал своя опит по въпроса за планиране на отбраната и ресурсното управление. За тази си работа от украинска страна не съм получил нито една гривна.", разяснява той.

Коментарът на министъра беше в отговор на въпрос поставен от Радостин Василев:

"Вие някога били ли сте служител на украйнското министерство на отбраната? Били ли сте обвързан под някаква форма с Украйна?"

Радостин Василев

Искането за изслушване на военния министър беше внесено от БСП по повод на заявеното от него включване на България в Инициативата на Европейския съюз за осигуряване на 1 млн. боеприпаси и снаряди за Украйна. То е финансирано от Европейското инициатива за мир.

Инициативата на ЕС за производство на 155-милиметрови боеприпаси е в три направления – предоставяне на снаряди на Украйна, възстановяване на запасите от такива боеприпаси и увеличаване на производствения капацитет.

Тагарев: Политици всяват страх и разпространяват лъжи под диктовка от Кремъл (видео)

По думите на проф. Тагарев България няма да се включи в първите две направления, тъй като страната ни няма такъв капацитет.

Според него страната ни има готовност да произвежда 155-милиметрови боеприпаси, с което се включва в третото направление на инициативата. Това, ще доведе до европейски инвестиции в отбранителната ни индустрия и укрепване на военните ни възможности.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.