Сигнализирай!

BIRD.BG: Синът на Цончо Ганев Силвестър е станал горд собственик на жилище в София, докато е бил непълнолетен

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2023 г.
17
0

BIRD.BG: Синът на Цончо Ганев Силвестър е станал горд собственик на жилище в София, докато е бил непълнолетен

Младият Силвестър Ганев - син на депутата от "Възраждане" - е купил апартамент в София на скромните 17 години. Сделката е сключена на изгодната цена от 197 442 лв. или 1100 € кв.м. Разследващият сайт BIRD.BG публикува справка от Имотния регистър за доказателство. Жилището е купено през миналата година, а в цената му влиза и гараж.

Източник: Имотен регистър

Очевидно е, че на 17 години момчето няма как да изтегли ипотечен кредит, за да купи жилището. Апартаментът е с площ от 86 кв.м. и се намира в столичния квартал "Горна баня". Цончо Ганев и съпругата му Александра Ганева са титуляри на правото на ползване на имота.

КПКОНПИ публикува имотна декларация на Цончо Ганев. От нея става ясно, че той има къща в Петрич, която му е дарена през 2006 година. А Александра Ганева има къща в Аксаково, Варненско, която също е дарена.

Няма нищо ненормално между Копейката и Цончо (видео)

Съпрузите са декларирали, че разполагат с налични 40 000 лева. Ганева има и банков влог във евро в размер на 52 020 евро. Цончо Ганев е декларирал, че дължи 18 191 евро на фирма за закупуване на апартамент.

Разследващият сайт разкри през февруари, че лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов е изплатил предсрочно големи суми от свои кредити за къща и кола, които надвишават заплатата му като народен представител.

Депутатската заплата в неговия случай трябва да е около 7500 лв., като депутатите получават всеки месец и още над 3700 лв. за сътрудници, консултации и експертизи, които са на практика безотчетни, писа изданието.

Само за година Костадинов погасил кредити, надвишаващи доходите му като депутат

Реакцията на Костадинов беше, че по имуществените му декларации е "създаден неверен компромат, който съдържа грешни сметки, манипулативни твърдения и внушения". Той заплаши BIRD със съд за клевета.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.