Сигнализирай!

Специалисти от плевенска болница извършиха успешна операция на пациент с рядко заболяване

Gospodari.com
Gospodari.com
30.06.2023 г.
9
0

Специалисти от плевенска болница извършиха успешна операция на пациент с рядко заболяване, предаде bTV.

Добрата новина днес е за медицинския екип от болница „Св. Марина“ – Плевен, който успешно оперира стеноза на артерия субклавия, известно още като синдром на кражба на субклавиална-вертебрална артерия.

Рядкото състояние причинява отклонение на кръвния поток от нормалната му посока към ръката. Така то може да предизвика синкоп (кратковременна загуба на съзнание) или пресинкоп (слабост, свързана с намален кръвен поток към мозъка) при използване на ръката.

Стандартните хирургични операции изискват дълъг период на рехабилитация. При тази мини-инвазивната интервенция обаче възстановяването е много по-леко.

Снимка: УМБАЛ "Света Марина - Плевен"

Пациентът, на който се извършва операцията е Антоанета Кръстева. Лечението продължава едва два дни. Самата тя е изписана от болницата на деня след операцията, без да има нужда от продължителен процес на възстановяване и рехабилитация.

Първи думи на Анита след успешната трансплантация (видео)

Мини-инвазивното лечение на пациенти със съдови заболявания им позволява да се възстановят бързо. Така те са способни да се върнат към своите обичайни дейности и начин на живот в рамките на няколко дни.

Доц. д-р Илиян Петров, д-р Борис Цанков и д-р Денислав Георгиев от отделението по Съдова хирургия на болницата извършват интервенцията. За щастието на всички, тя е била успешна за пациента Антоанета Кръстева, която дълго време страдала от това заболяване.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.