Сигнализирай!

Меta пуска на пазара конкурент на Twitter

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2023 г.
16
0

Меta пуска на пазара конкурент на Twitter.

Компанията майка на Facebook обяви, че ще пусне конкурент на Twitter в четвъртък. Това предава Evening Standard.

Новата платформа, наречена Threads, ще бъде свързана с Instagram - също собственост на Meta. Компанията я описа като „приложение за текстови разговори… където общностите се събират“.

Първи снимки вече показаха табло за управление, което на външен вид доста прилича на Twitter.

Twitter се съгласи да прилага законите на ЕС против дезинформацията

Това е пряко предизвикателство към Илон Мъск, който купи Twitter през октомври. И чиято собственост върху социалната мрежа беше белязана от поредица от значими промени.

Миналия месец ръководителят на Facebook Марк Зукърбърг и Мъск се споразумяха да се бият един срещу друг в клетка. Въпреки че не е ясно колко сериозна е била предложената битка. И въпреки че идеята звучи повече от абсурдно.

Новото приложение идва, след като Twitter обяви, че TweetDeck ще стане следващата част от компанията, която ще бъде ограничена до потребители, които са платили за потвърден статус.

Tweetdeck, който позволява на потребителите да управляват множество емисии и търсения, ще бъде достъпен само за проверени потребители след 30 дни, според туит от поддръжката на Twitter в понеделник вечерта.

Беше предоставена нова версия на TweetDeck с инструкции за актуализиране.

Съобщението следва Мъск, който два дни по-рано обяви, че потребителите са ограничени до 600 публикации на ден. Той каза, че ограничението, което е въведено „за справяне с екстремни нива на изчерпване на данни и манипулиране на системата“, е било увеличено до 1000 по-късно в събота.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.