Сигнализирай!

Отложиха лидерската срещу между ГЕРБ и ПП-ДБ

Gospodari.com
Gospodari.com
04.07.2023 г.
12
0

Отложиха лидерската срещу между ГЕРБ и ПП-ДБ. Това се разбра от коментари на Кирил Петков и Христо Иванов от "Продължаваме промяната - Демократична България" в кулоарите на Народното събрание, пише Дневник.

За срещи всеки вторник двете управляващи формации се договориха само преди седмица. Плануваше се обсъждане на назначенията в правителството, номинациите за регулаторите в страната и законодателната програма на парламента.

Снимка: Владимир Шоков/БТА (ПБ)

От изказването на Христо Иванов се разбра, че пренасрочването е поискано от ГЕРБ.

"Ясно е, че тази среща е много важна. От провеждането на такива срещи се надяваме да изникне по-добра структура и стабилност на управлението и по-голяма яснота на ангажиментите, които са поети. Отменянето на тази среща не е добър знак. Надявам се да става дума за моментно логистично затруднение и да пристъпим към провеждането на такива срещи", каза Христо Иванов.

Съпредседателят на "Продължаваме промяната - Демократична България" Кирил Петков коментира пред журналисти, че лидерската среща ще се състои на 5 юли. А причината за днешното отлагане е, "за да може на нея да присъстват всички хора, които трябва да присъстват". Петков добави, че предстои да бъде обсъдена част от управленската програма, законодателството и въпросът с назначенията в регулаторите.

Снимка: Цветомир Петров/БТА

Ето какво си казаха ГЕРБ и ПП-ДБ на лидерската среща (видео)

До разговор между ГЕРБ и ПП-ДБ за провеждане на лидерски срещи се стигна след заплаха от новата коалиция за оставка на кабинета, като повод за изострянето на отношенията станаха назначенията в правителството и синхронни гласувания по ключови въпроси между ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.