Сигнализирай!

XXI век, български град е на воден режим от 40 години и 1 месец

Gospodari.com
Gospodari.com
10.09.2023 г.
21
0

XXI век, български град е на воден режим от 40 години и 1 месец. Става въпрос за град Омуртаг, където хората отдавна са се наслушали на празни обещания, пише в.Сега.

На среща през лятото в присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков бе обещано, че на 10 август подаването може да бъде възстановено - стига общината да довърши работата, след като държавата и ВиК - Търговище свършиха останалото. Министърът дори даде срок на местната управа - да побързат. Но днес още няма вода, не се знае кога ще потече, а хвърлените обещания предизвикват поредно разочарование.

Жителите на град Омуртаг са на воден режим от 30 години (видео)

Парадоксът е, че вода до подстъпите на града има. Тя бе докарана до т.нар. подеми 1 и 2 именно след спешни дейности на ВиК през последните месеци. Но въпросните станции следва да заработят, което е отговорност на общината. Групата "Вода за Омуртаг" я обвинява, а кметът Ешреф Ешрефов отговори преди време, че други институции - като Енергото, бавят разрешенията. Нещата все така висят в безтегловност, а гражданите се чудят как след като държавата се е заела и обещала нещата да се случат, те не се случват - министърът не може ли да принуди общината, областната управа защо не се заеме и т.н. Подозренията са, че сега се изчакват местните избори, макар това да е някаква чисто партийна логика, непонятна за гражданите.

Безводието в Омуртаг датира от средата на 80-те години, тоест от почти 40 години. "Броим - станаха 40 години и 1 месец", казват хората.

На клип, разпространен от "Вода за Омуртаг", се вижда как до прага на града е осигурена вода.

Коментарът на "Господарите"

Уж сме европейци, но не съвсем, Уж властите ги е грижа за хората, но реално ги е грижа главно за личните им интереси. Да допуснеш в XXI век в европейска държава хиляди хора да са без вода, е абсолютно престъпление. Крайно време е отговорните за него да получат обвинения и наказания - вместо поредно прехвърляне на топката.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.