Сигнализирай!

ФИФА също пренебрегна Роналдо за сметка на Меси

Gospodari.com
Gospodari.com
15.09.2023 г.
17
0

ФИФА също пренебрегна Роналдо за сметка на Меси. Аржентинската звезда има шанс да чуе името си и по време на награждаването на най-добрите футболисти според международната централа. Освен най-добър футболист изобщо, там ще бъдат връчени и награди за най-добре представил се играч във всяка зона на терена.

(AP Photo/Gustavo Garello)

36-годишният Меси спечели титлата в Лига 1 през 2022-23 г. с бившия си клуб Пари Сен Жермен и стана голмайстор за всички времена в петте най-големи първенства в Европа. Квалификационният период за тази награда обаче не включва Световното първенство по футбол за мъже през 2022 г. Това означава, че Световната купа, спечелена с Аржентина няма да се брои за този приз и шансовете на Меси за спечелването ѝ са значително по-малки.

Майката на Хари Магуайър защити сина си

Петима играчи на Манчестър Сити са номинирани за наградата, след като английският тим спечели исторически требъл през 2022-23 г. Хулиан Алварес, Кевин Де Бройне, Ерлинг Холанд, Родри и Бернардо Силва са включени в списъка. Бившият капитан на "Сити" Илкай Гюндоган, който през лятото премина в "Барселона", също ще се бори за наградата.

Мениджърът на "Сити" Пеп Гуардиола и треньорът на "Тотнъм Хотспър" Ангелус Постекоглу са номинирани за наградите на ФИФА за най-добър треньор на годината при мъжете. Ето и списъкът с всички номинирани за голямата награда:

Хулиан Алварес (Манчестър Сити)
Марсело Брозович (Ал Насър)
Кевин Де Бройне (Манчестър Сити)
Илкай Гюндоган (Барселона)
Ерлинг Холанд (Манчестър Сити)
Родри (Манчестър Сити)
Хвича Кварацхелия (Наполи)
Килиан Мбапе (ПСЖ)
Лионел Меси (Интер Маями)
Виктор Осимен (Наполи)
Деклан Райс (Арсенал)
Бернардо Силва (Манчестър Сити)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.