Сигнализирай!

Заради "овърбукинг": Авиокомпания изостави 8 пътници в Палма де Майорка (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
21.09.2023 г.
28
0

Заради "овърбукинг": Авиокомпания изостави 8 пътници в Палма де Майорка. За поредния такъв случай разказва потърпевш пред NOVA.

Тъй като авиокомпанията е продала повече билети, отколкото е броят на местата в самолета, пътниците се оказали в капана на т.н. овърбукинг. Васил Колев споделя, че дори няма да получи обезщетение за случилото се. Причината е, че се опитал да обясни на другите пътници какви са правата им и бил изгонен от летището.

Ryanair отмени полета на майка с билет, защото в самолета нямало места (видео)

Другите седем души с билети са били качени на самолета и след това са свалени.

„За щастие, резервирах със собствени средства следващия билет, който е чак за неделя”, разказа Василев. Засега той остава при близки в Палма де Майорка. 

Потърпевшият споделя още: „На гейта обявиха 8 места, които са овърбукнати. Попитаха има ли доброволци. Казаха, че обезщетението е 250 евро и 1 хотелска нощувка”.

От авиокомпанията не дали обяснения защо са продали повече билети отколкото са местата. Не обяснили и как ще изберат кой да се качи и кой да остане на летището.

Подобен случай

Наскоро ви разказахме за друг подобен случай. През август Ryanair отмени полета на майка с билет, защото в самолета нямало места. Оказало се, че компанията е продала повече билети, отколкото е броят на местата в самолета.

Йорданка Русева заедно със съпруга си и 3-годишното им дете си купуват билети за линията Айндховен-София-Айндховен през нискобюджетната компания. Когато пристигнали на терминала, наземният персонал обяснил на Йорданка, че имали повече продадени билети и тя трябва да остане.

Впоследствие бордни карти получават 6 пътници, като Русева не е между тях. Тя не успява да се качи на самолета, докато семейството ѝ останало на борда. По думите на жената, не ѝ било предложено нито обезщетение, нито билет за друг полет, каквото е правилото. Единствената опция била никой от тях да не пътува.

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.