Сигнализирай!

Федералната администрация на САЩ може да спре работа

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
30
0

Все повече се говори, че Федералната администрация на САЩ може да спре работа. Това може да се случи още от октомври, предават международните агенции.

Правителството на САЩ уведоми федералните работници в четвъртък, че спирането изглежда неизбежно, след като в американския Конгрес не беше постигнато съгласие по отношение на финансирането. Информацията предаде The Washington Post.

По този начин милиони държавни служители са заплашени от това да спрат да получават възнагражденията си от първи октомври. Републиканците и демократите в Конгреса все още са далеч от постигане на споразумение за необходимото допълнително финансиране на дейността им. А в основата на проблема е фактът, че част от конгресмените - републиканци искат дълбоки съкращения на федералните разходи. 

Американските агенции премахват TikTok от федералните устройства

Част от служителите ще бъдат изпратени у дома, а други, чиито функции са приоритетни - като военнослужещи и службите за летищна сигурност, ще бъдат принудени да се явяват на работа при всички положения, пише БНР.

Ефекти

Спирането може потенциално да засегне милиони американци, сред които някои от най-уязвимите хора в страната.

Малко вероятно е кратко спиране да забави значително икономиката или да я тласне към рецесия. Това заключиха икономисти от Уолстрийт и в администрацията на Байдън. Оценката се основава отчасти на доказателствата от предишни епизоди, когато Конгресът е спирал финансирането на много правителствени операции.

Камарата на представителите на САЩ по-рано прие законопроект за финансиране на Министерството на отбраната, след като председателят Кевин Маккарти премахна финансирането за Украйна по искане на Републиканската партия.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.