Сигнализирай!

Опозиционните партии искаха, но не гласуваха за отсрочка на териториалните планове

Gospodari.com
Gospodari.com
29.09.2023 г.
16
0

Опозиционните партии искаха, но не гласуваха за отсрочка на териториалните планове. Заседанието на Народното събрание беше прекратено, след като само четирима депутати участваха в гласуването за включване в дневния ред на общия проект на решение за отсрочка при внасянето на териториалните планове от правителството.

По този повод депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Венко Сабрутев коментира в профила си във Facebook, че "коалицията на (руския посланик Елеонора) Митрофанова днес достигна ново дъно (ВъZраждане, БСП и ИТН)"

„Внесоха проект на решение, с което да спрат 2 млрд. евро грантови средства за въглищните райони на България. Направиха безредица в Пленарна зала. И накрая го гласуваха едва 4 депутата! Едва 4 депутата от общо 3-те партии !!!“, пише Сабрутев.

И допълва: „Страхливците нямаха смелост да си гласуват собствения проект на решение“.

https://www.facebook.com/sabrutev/posts/10226876342486601?ref=embed_post

До прекратяването на заседанието се стигна, след като депутатите от опозиционните партии "Възраждане", БСП и "Има такъв народ" излязоха на трибуната в знак на протест, че общият проект на решение не е бил включен за разглеждане, пише Дневник.

Бяха дадени поредица от почивки. Депутатът от "Има такъв народ" Павела Митова и колегите ѝ от опозиционните партии стояха прави на трибуната дори по време почивките.

Напрежение в парламента: БСП и ИТН окупираха трибуната (видео)

Проектът на решение беше внесен по-рано в петък в деловодството на парламента именно от "Възраждане", БСП и "Има такъв народ".

Снимка: Facebook/Венко Сабрутев

Никола Минчев председателстваше заседанието. Преди да даде поредната почивка той предложи да бъде включена точката, като припозна изцяло искането на опозицията за прекъсване на разглеждането на второ четене на Закона за обществените поръчки и разглеждане на въпросния проект на решение. Минчев апелира депутатите да заемат местата си на няколко пъти. Призивът му не беше чут.

"Тук искате с около 70 народни представители да наложите промяна в дневния ред", каза Минчев. И призова преди да преминат към режим на гласуване да си седнат на местата.

След почивката председателското място зае колегата му Росица Кирова. Наложи се тя да прекрати заседанието поради липсата на кворум, след като за включването на точката в дневния ред гласуваха само четирима депутати.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.