Сигнализирай!

Родна шахматистка поведе на световното за жени до 20 години

Gospodari.com
Gospodari.com
30.09.2023 г.
32
0

Родна шахматистка поведе на световното за жени до 20 години, предаде "Дневник". Белослава Кръстева оглави еднолично класирането на световното първенство по шахмат за жени до 20 години, което се провежда в Мексико.

В партия от деветия кръг тя победи с белите фигури Роксанхел Обрехон Гарсия от Куба. Кръстева стигна до успеха на 69-ия ход.

Пресфото - БТА снимка: Министерство на младежта и спорта (БТ)

Чрез тази победа Белослава излезе начело в класирането два кръга преди края на шампионата в Мексико. Българката има 7.5 точки, като води с половин точка пред три шахматистки, сред които и досегашната водачка Кариса Ип.

Продължават великолепните изяви на родните шахматисти

Американката загуби с черните фигури от Миаои Лу (Китай), като и двете вече имат по 7 точки. С такъв актив е и аржентинката Кандела Франсиско. В следващия кръг Кръстева ще срещне именно китайката Миаои Лу, като ще играе с черните фигури.

До момента българката има шест победи и три ремита в 9 кръга.

На световното първенство участват общо 78 състезателки, като се играе по швейцарска система в 11 кръга. При младежите Момчил Петков допусна първата си загуба - от Кемел Гарсия (Куба), като остава с актив от 5.5 точки. Лидер със 7.5 точки е Марк'Андрия Мoриси (Франция).

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.