Сигнализирай!

Превръщат бивш затвор в Япония в луксозен хотел (снимки)

Gospodari.com
Gospodari.com
03.10.2023 г.
51
0

Превръщат бивш затвор в Япония в луксозен хотел, който се очаква да отвори врати през 2026 година. Това разказва The Japan Times.

Информацията става ясна от изявление на компанията Hoshino Resorts. Екипът ѝ се е нагърбил с тежката задача да превърне исторически затвор в град Нара в един наистина луксозен хотел.

У нас се строи затвор от ново поколение без решетки (видео)

Докато гостите ще имат възможността да оценят богатата история на съоръжението, датираща от началото на 20-ти век, Hoshino Resorts уверява, че няма да им се налага да издържат на условията, изпитвани от бивши затворници. И определено няма да им е тясно, тъй като множество килии ще се комбинират, за да се превърнат в общо 48 стаи за гости.

Курортният оператор обещава „изключителен престой“ в емблематичните червени тухлени сгради на бившия затвор с обновен интериор. Стаите ще запазят някои елементи от периода, включително прозорците, разположени високо по стените. Те са направени така, за да се предотврати бягство.

Още за новото място за... почивка

Новият хотел ще носи името Hoshinoya Nara Prison. Той трябваше да отвори врати през лятото на 2024 г., но датата беше променена поради различни фактори. Сред тях е необходимостта от проучване за устойчивост на земетресение.

Затворът в Нара, завършен през 1908 г., служи като доказателство за усилията на правителството на Мейджи да демонстрира модернизацията на съоръженията за лишаване от свобода в Страната на изгряващото слънце през онази епоха.

В своя пик сградата е държала 935 затворници, далеч над капацитета от 650, според уебсайта, съхраняващ историята на съоръжението.

Сградата е била използвана като затвор за непълнолетни след края на Втората световна война и в крайна сметка е затворена през 2017 г. Същата година е определена за национално значима културна ценност.

Поради историческото значение на затвора, се планира и изграждането на музей, достъпен за ежедневните посетители на мястото, където ще бъде създаден хотелът.

Как мислите, дали някой хотел в България някога би бил подходящ за подобна цел? Пишете ни в коментарите!

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.