Сигнализирай!

Съдът допусна колективен иск срещу Петър Волгин заради публикация за Народния съд

Gospodari.com
Gospodari.com
05.10.2023 г.
8
0

Съдът допусна колективен иск срещу водещия от БНР Петър Волгин заради негова публикация за Народния съд. Това съобщи във Facebook депутатът от "Продължаваме промяната-Демократична България" Манол Пейков.

Повод за процеса стана изказването му, че иска връщане на Народния съд. Подателката на жалбата е родена през 1921 г. Тя е загубила мъжа си, убит от т.нар. Народен съд. Това е и причина да заведе иск срещу водещия от БНР Петър Георгиев, по-познат като Волгин.

На 1 февруари той написа:

Достатъчно е да погледаш само десетина минути някой нахален и неумен богаташ като Хампарцумян, за да разбереш защо е трябвало да има Народен съд”.

https://www.facebook.com/petar.petrov.56829/posts/6534921846565455?ref=embed_post

102-годишната Ценка Горанова реагира на изявлението и разказа историята на семейството си.

В исковата си молба жената разказваше как мъжът ѝ, тъкмо завърнал се от фронта в Македония, бил привикан в кметството и никога повече не бил видян. Тя останала сама с малкия им син, на когото не било позволено да учи висше образование, семейството било считано за "враг на народа", пенсията на тъста на изчезналия била спряна, а тя и семейството ѝ били следени от Държавна сигурност“, припомня в публикацията си депутатът Манол Пейков.

102-годишна жена съди Петър Волгин за изказването му, че иска връщане на Народния съд

Стогодишната жена и синът ѝ предявяват иск срещу журналиста, защото се чувстват лично засегнати от написаното от него. Съдът отхвърли иска с мотивите, че Волгин не е обидил лично вдовицата, припомня Дневник. Възрастната жена обаче не се отказа и заедно с още хора подготвяше предявяване на колективен съдебен иск.

https://www.facebook.com/manol.peykov/posts/10161336470330152?ref=embed_post

Манол Пейков започна кампания за събиране на средства, с които да покрие разходите по делото и с които да бъде предявен колективен иск.

В четвъртък състав на Софийския градски съд е приел колективния иск, включващ над 50 тъжители за редовен и допустим. Отделно от това, преди два дни е била насрочена и дата за делото на Ценка Горанова, което ще се гледа на 25 октомври.

Говори стогодишната вдовица, завела иск срещу Петър Волгин (видео)

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.