Сигнализирай!

Двама изгонени вратари и геройства на Жиру на вратата спасиха "Милан" (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
08.10.2023 г.
12
0

Двама изгонени вратари и геройства на Жиру на вратата спасиха "Милан". Истински шедьовър предложи късния съботен мач в италианската Серия А. "Милан" победи "Дженоа" с 1-0 в мач, който само в минутите след 85-ата предложи гол, два червени картона на двамата вратари и неочакван герой, застанал под рамката.

(Tano Pecoraro/LaPresse via AP)

По-голямата част от двубоя премина спокойно и дори скучновато. Истински екшън обаче се заформи след 85-ата минута. Именно тогава "Милан" успя да вкара единственото попадение. То също бе скандално, след като авторът на гола Кристиян Пулишич игра спорно с рамо, което можеше да бъде отсъдено и като игра с ръка, но съдиите бяха безмълвни.

Минутка по-късно вратарят на "Милан" Майк Менян бе изгонен за грубо влизане срещу нападател на "Дженоа". Тъй като Стефано Пиоли нямаше право на повече смени, се наложи полеви футболист да застане на вратата. Още след изпълнението на пряк свободния удар за нарушението на Менян Жиру се намеси добре, отбивайки топката в гредата.

Слабак спря Роналдо и компания (видео)

"Дженоа" се втурна с всички сили да търси гол, включвайки и собствения си вратар в атаките до края. Именно Хосеп Мартинес бе следващият изгонен след закъсняла намеса в противниковото наказателно поле. С по 10 души на терена имаше време за още едно геройство на Жиру.

Френският нападател изскочи напред и изби топката от краката на Гудмундсон в 103-ата минута на мача, а това се оказа достатъчно и за подсигуряване на победата. С нея "Милан" излезе на върха в класирането на Каквото. "Росонерите" събраха с 2 точки повече от вечния си съперник "Интер", който стъпи накриво срещу "Болоня".

Видео: MAX SPORT

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.