Сигнализирай!

ООН не подписа обща декларация след нападението в Израел (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
09.10.2023 г.
9
0

ООН не подписа обща декларация след нападението в Израел, въпреки че осъди този жесток акт.

Тази нощ Съветът за сигурност на световната организация се събра на извънредно заседание заради ескалацията в Близкия изток. Почти всички страни членки осъдиха нападението на палестинската групировка "Хамас". До съвместна декларация обаче така и не се стигна, предаде БНТ.

И към момента остава тежка обстановката в ивицата Газа, където Израел продължава да нанася интензивни удари в отговор на атаката. По данни на ООН, най-малко 123 000 души са се евакуирали към вътрешността на територията, за да се отдалечат от израелската граница.

Над 1100 са жертвите след атаката на “Хамас” срещу Израел

Междувременно вече над 1100 са жертвите след атаката на “Хамас” срещу Израел. Загинали са хора и от израелска страна, както и от страна на Палестина.

Над 700 са убитите израелци за изминалите дни, жертвите от палестинска страна са поне 400. Ранените са около 5000, съобщи The Guardian.

Българският парламент и много знакови сгради в Европа бяха осветени в подкрепа на Израел (снимки)

Израелският премиер Бенямин Нетаняху заяви, че страната започва „дълга и трудна война“.

Най-малко 260 тела бяха открити и на мястото на музикален фестивал в пустинен кибуц. Много от израелските жертви са били цивилни, които са били убити в домовете си, по улиците на техните общности и на други места по протежение на широк участък от територия, граничеща с Газа.

Ситуацията остава тежка

Два дни след безпрецедентното нападение на ислямистката групировка, сраженията не спират, а израелските военновъздушни сили продължават да бомбардират цели в Ивицата Газа. В една от поразените сгради при последните атаки са били членове на “Хамас”. Голям брой щабове на обявената от САЩ, ЕС и Израел за терористична организация са били атакувани в последните часове.

Броят на жертвите вероятно ще нарасне още повече. Смята се, че терористи на “Хамас” все още се намират на израелска територия.

А ние можем само да гадаем защо страните членки на ООН не са подписали деклрация, с която твърдо да застанат срещу поредната атака, възпламенила отново и без това конфликтен регион от планетата. Много често при подобни действия държавите и международните институции сякаш умеят само "остро да осъдят" дадена атака, без да направят повече по темата.

Надяваме се, че международната общност ще се отнася по-строго към всеки опит за изостряне на конфликти, защото е необяснимо как през 2023 година все още невинни хора умират във войни!

Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.